Hva’ er det der med herretøj egentlig for noget?

Jeg er ret vild med strik til mænd. Og selvom det måske er lidt uden for normalmodellen, at en kvindelig strikdesigner fokuserer på strikkeopskrifter til mænd, så er der en rød tråd – og selvfølgelig et par strikkepinde – i det hele.

Som teenager gik jeg med herreveste og -jakker, som vi købte i den lokale genbrugsbutik. Nogle gange måtte vi en tur til hovedstaden for at finde dét, vi søgte.

Jeg husker stadig lugten af sur sved i ærmegab.

Ifølge min mor kunne man ikke vaske de uldne jakker i maskinen, og jeg havde ikke råd til rens, så jeg lugtede nok lidt mere under armene i de år. Der var også dage, hvor jeg havde min fars polyester-sweater på. Vi kaldte den for fjernsynstrøjen, fordi han engang var blevet interviewet til tv i den trøje.

Da jeg var i starten af 20’erne, havde jeg en kæreste, som var revisor. Der var dresscode på arbejdspladsen, hvilket betød, at han et par gange om året tog ind i den nærmeste Hugo Boss forretning for at købe en ny uniform, som vi kaldte det.

Jeg tog gerne med, for jeg elskede at snuse i detaljer på det skræddersyede look. Og jeg var særligt vild med, når de passionerede mandlige medarbejdere spurgte min kæreste, om han 'bar til højre eller til venstre'!

Det var sjovt, interessant og virkeligt fedt at komme med ind i sådan en lille tids- og herrelomme. Jeg var ikke så bevidst om det dengang, men nu kan jeg godt se, at der tegnede sig en sti. Jeg går for øvrigt stadig med herrevest – i dameudgave, ligesom jeg elsker mine herresko-inspirerede laksko. Og hvis det klædte mig, ville jeg bruge sixpence.

Jeg drømmer om at komme i praktik i en herretøjsforretning – du ved, sådan et sted hvor konerne ikke kommer med, og hvor jeg både kan høre, hvad der bliver talt om og få ideer til nye fede strikkeopskrifter til mænd.

Vidste du egentlig, at jeg fokuserer på strikkeopskrifter til mænd? Jeg har endnu ikke så mange færdige designs, men de står i kø i mit hoved, og en del af dem er halvvejs allerede.

Så husk at følge med her på siden eller skriv dig op til mit nyhedsbrev. Du finder linket nederst på forsiden.

Skriv en kommentar!

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.