Jeg voksede op med hvide vægge….det gør mine børn ikke!

Jeg er født og opvokset i Danmark, og jeg vil vove den påstand, at der er hvide vægge i de fleste danskeres hjem – ligesom der var i mit barndomshjem. Jeg tror, det skyldes én eller flere af følgende grunde:

1) Der er mange grå dage i Danmark, og hvid lysner og reflekterer det sollys, vi trods alt har

2) Man slipper for at forholde sig til hvilke farver, man kan lide

3) Det er nemt bare at male alting hvidt

4) Det giver flere muligheder for farver i resten af indretningen 

5) Vi har lært, at det er pænt

Jeg har altid haft det lidt svært med de der hvide vægge. Som barn malede jeg orange på mit værelse, og i mit nuværende hjem er der ikke EN ENESTE hvid væg: Soveværelset er gult, børneværelset er My Little Pony-lilla, Køkkenet er cremefarvet (fra den tidligere ejer), entreen er blå, badeværelset er orangelyserødt-agtigt (også den tidligere ejer), de to stuer er henholdsvis ærtesuppe-grøn og lys brun.

Forvirrende? Nej, absolut ikke. Alle farver er tonede med store mængder hvid for ikke at gøre dem for mørke og dominerende, og der er lavet utallige farveprøver på gråvejrs- såvel som solskinsdage for at ramme den rigtige tone.

Jeg plejer at sige, at der er én ting, min mand og jeg er enige om: Vi skal IKKE have hvide vægge – og vi har brugt utallige timer på at få special-blandet vægfarver nede i vores bæredygtige farvehandler.

Det var for øvrigt dér, det gik op for mig, at fordommen om mænds kedelige farvevalg, både er usand og lever i bedste velgående. Jeg kan stadig huske blikkene fra andre kunder, når min mand stod dér og insisterede på, at der skulle én enkelt dråbe gul mere i den grønne farve.

Min mand var både mere farve-modig og stærkere i sin holdning end mig, og han bærer en stor del af æren for, at vi er så glade for de farver, vi valgte.

Jeg tænker for øvrigt, at farveglæde og -mod kommer ekstra meget til udtryk blandt strikkere? Jeg arbejder i hvert fald selv på at lade min farveglæde komme til udtryk i mine strikkeopskrifter til mænd, og jeg tager meget gerne imod farveforslag, hvis nogen synes, at jeg hænger fast i de samme farver!

Skriv en kommentar!

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.