Om hvordan jeg vælger mit garn!

Om hvordan jeg vælger mit garn!

Jeg er den der type, som har en stærk etisk holdning til alt….ja, ALT! 

Jeg blev vegetar for 30 år og 30 kg siden. Jeg har altid cyklet og aldrig ejet en bil. Jeg købte og spiste økologiske (Fairtrade) produkter, så snart jeg flyttede hjemmefra – selvom jeg var en fattig studerende.

Min mand og jeg har 200 m2 nyttehave, og vi cykler de 12,5 km hver vej. På en dårlig dag tager vi toget.

Som barn talte jeg meget med min far om det uretfærdige i, at der er mennesker, som sulter - og mine universitetsgrader er alle inden for international udvikling og menneskerettigheder.

Nåe, ja….og så køber jeg mad til de hjemløse, der står ude foran supermarkedet.

Faktisk er jeg temmelig irriterende. Det gælder også i mit valg af garn.

Lad os få en snak om, hvad der betyder noget – jeg starter!

Når jeg vælger garn til mine designs, kigger jeg efter følgende tre hovedprincipper:

  • Certificeringer. Især GOTS, for der er garanti for hele produktionslinjen. Jeg har nogle opskrifter på vej i GOTS-certificeret garn, som jeg glæder mig til at præsentere dig for
  • Genbrug er ekstremt bæredygtigt, og indenfor garn begynder der at komme nogle spændende produkter. Jeg har indtil videre to opskrifter i genbrugsgarn, som tilmed er OEKO-TEX-certificeret: Koralrevshue og Tie to Fly 
  • Garn med en social mission. Jeg tror ikke, at den kategori eksisterer officielt, men for mig kan bæredygtigt garn også være produceret med fokus på menneskelig udvikling

For mig er menneskelig udvikling enormt vigtig. Jeg har bl.a. boet i Ecuador og Guatemala, hvor jeg har set, hvad ulighed i fordelingen af goder betyder for mennesker som dig og mig. Det har konsekvenser ift. fysisk og mentalt helbred, den enkeltes fremtidsmuligheder og næste generation. 

Derfor arbejder jeg også gerne med garner, hvor det primære fokus er at hjælpe underprivilegerede mennesker med at ændre deres livssituation. Opskriften Soulmate er netop i sådan et garn, og jeg glæder mig til at præsentere jer for andre strikkeopskrifter til mænd i socialt bæredygtigt garn.

Som forbruger er det svært at gennemskue et produkts livscyklus, og jeg mener heller ikke, at det er opgaven. Vores opgave som forbrugere er at beslutte, hvilken verden vi gerne vil leve i og give videre til de næste - og så købe de produkter, som matcher den vision.

Som strikdesigner går mit ansvar længere, for mange køber det garn, som en opskrift er lavet til. Derfor er alle mine designs baseret på garn, der kendetegnes af kvalitet og bæredygtighed i en af de tre ovenstående former.

På min hjemmeside finder du ved alle opskrifter en kort beskrivelse af det garn, jeg har valgt, og jeg vil begynde at skrive lidt mere om garner, så vi sammen kan blive klogere på vores garnvalg.

Som altid vil jeg gerne modtage kommentarer, og jeg vil særligt gerne høre fra dig, hvis du er uenig.

 

P.s. Når børnene ikke kigger, propper jeg mig med chokolade, og jeg elsker faktisk at køre bil (hurtigt).

Skriv en kommentar!

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.