Om hvad det betyder for dig, at jeg læser på Strikdesign-uddannelsen. 

Ved siden af Hands-on Knits læser jeg Strikdesign og -formidling på Københavns Professionshøjskole.

Uddannelsen er groft sagt et crash course i strikdesign. Den består af 4 moduler, og netop i disse dage er jeg i fuld gang med at forberede mig til eksamen på 3. modul.

Jeg har valgt at tage uddannelsen af 3 grunde:

For det 1. er det fedt at møde andre nørder. Jeg husker første modul, hvor jeg virkelig følte mig lille. ALLE de andre var bare SÅ meget bedre. Jeg var ret imponeret over deres designs og tekniske kunnen, og jeg skal ærligt indrømme, at jeg følte mig presset.

Jeg lærer meget af de andre, og jeg udvikler mig strikketeknisk, så jeg kan lave bedre og mere spændende strikkeopskrifter til dig, der strikker. En af mine beslutninger er nemlig, at jeg arbejder med de teknikker, som giver det bedste resultat – svære såvel som nemme, og at jeg udvikler instruktionsvideoer, så alle kan være med.

Vidste du for øvrigt, at du har gratis adgang til alle instruktionsvideoerne på min YouTube kanal?

For det 2. elsker jeg at uddanne mig og har et evigt behov for et uddannelsesmæssigt fundament at arbejde ud fra. Selvom jeg kender mange dygtige strikdesignere, teststrikkere og kunder, som alle hjælper mig til at blive dygtigere, så er det alligevel rart med en mere formaliseret skoling, så jeg ved, at jeg kommer rundt om alt det vigtige som designer, og i de strikkeopskrifter jeg tilbyder dig.

For det 3. udvikler jeg mig som strikdesigner. Jeg er begyndt at arbejde på en anden måde – mere taktilt og emotionelt – oven på alle årene med akademisk arbejde.  

Uddannelsen har også hjulpet mig til at træffe den lidt skræmmende beslutning at fokusere på strikkeopskrifter til mænd. Jeg ved, at det bliver en længere vej, men det føles rigtig helt ned i tåspidserne, og jeg har så mange fede ideer, som jeg glæder mig til at vise dig.

Der kan godt være langt fra idé og strikkeprøver til en endelig opskrift i webshoppen, så jeg håber, at du er tålmodig med mig, og at du har lyst til at følge med i alt det nye, som kommer til at ske.

Du er i hvert fald meget velkommen, enten ved at følge mig på de sociale medier eller modtage mit nyhedsbrev….. eller at komme forbi her på kanalen en gang imellem.

Skriv en kommentar!

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.