Om respekten for (strikketekniske) detaljer!

Kender du den der trang til bare at strikke noget nemt til en (måske) god film i fjernsynet? Du ved, når arbejdsdagen er slut, motionscenteret er besøgt (nå, ikk?), der er vasket op, og benene bare skriger på at blive løftet op på en hynde uden krav om bevægelse?

Så er det, at hænderne pr. automatik rækker ud efter det nærmeste stykke strik i forventningen om, at de kan få lov til at flytte masker fra venstre mod højre uden anstrengelse, og uden at øjnene behøver at flytte sig fra fjernsynet.

Og så går det op for én, at strikketøjet ligger præcis det samme sted på gulvet, hvor man(d) efterlod det i går…..da det gik op for én, at man(d) var for træt til at strikke på noget så kompliceret efter kl. 20 – BUM!

Med lidt held kan man få en anden i husholdningen til at hente det andet strikketøj. Det lette der bare er lige-op-og-ned i en mønsterrapport, som man lærte udenad allerede efter 2 pinde – JÆS?

Jeg har fundet strikkeprojekter, som er ufærdige og ca. 10 år gamle. Grunden til at de ligger ufærdige hen bagerst på hylden? At jeg skulle træffe en beslutning om et eller andet, og det magtede jeg ikke!

Dengang brugte jeg strik på en anden måde end nu – det var virkelighedsflugt fra dårlig nattesøvn og et arbejdsliv, jeg ikke var glad i. Så når jeg endelig havde en time om aftenen uden krav fra andre, faldt valget på noget nemt.

Men allerede dengang oplevede jeg, at der manglede noget. Det var meditativt at flytte maskerne med en monoton rytme, og det at have noget i hænderne var dejligt. Men jeg manglede at udvikle mig strikketeknisk, og jeg syntes også, at det færdige produkt ikke altid sad godt, og at der manglede lækre designtekniske detaljer.

Jeg begyndte derfor hurtigt at interessere mig for de designere, som arbejdede mere med pasform og teknikker og uden at vide det, var det starten på min rejse hen imod selv at blive strikdesigner og mit designmæssige look, som på mange måder er inspireret af det skræddersyede.

Jeg har et naturligt behov for konstant udvikling, og jeg er altid på udkig efter bedre løsninger. Det gælder også, når jeg designer.

Min grundlæggende holdning er:

1) Altid at gå efter den bedste tekniske løsning – nogle gange er den svær, andre gange er den let

2) Nye strikkere kan sagtens strikke noget kompliceret – hvis opskriften er skrevet godt, og der er hjælpevideoer

I alle mine strikkeopskrifter til mænd er hver eneste detalje tænkt og strikket igennem. Der er med andre ord tanke bag beslutningen om, hvorfor f.eks. en indtagning er lavet på en bestemt måde fremfor bare at gøre, som ’man plejer’.

Jeg har også selv dage, hvor jeg er træt. Derfor har jeg altid flere strikkeprojekter af gangen. Med nogle projekter er jeg nået til et sted, hvor jeg bare skal ’strikke derud af’. Dem gemmer jeg til de trætte dage. De andre projekter strikker jeg på, når jeg er mere frisk.

Men jeg starter aldrig et ’nemt projekt på store pinde’. Jeg synes nemlig, at det andet er meget sjovere – både processen og det færdige resultat.

Skriv en kommentar!

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.